Το πρώτο δρομολόγιο – ανάρτηση στο blog ξεκίνησε!

Posted: 02/05/2013 in Γενικής φύσεως
Ετικέτες: , , , , , , ,

Wordle: Untitled121
Η Αθήνα και οι κάτοικοί της, εξαρτώνται καθημερινά από τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Οι κυκλοφοριακές συνθήκες, η κακή ρυμοτομία της πόλης και οι ανάγκες των κατοίκων της πόλης, οδηγούν κάθε μέρα σχεδόν 1.500.000 επιβάτες να χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΜ. Στην Αθήνα, υπεύθυνος για τη λειτουργία των ΜΜΜ είναι ο ΟΑΣΑ, που περιλαμβάνει τη ΣΤΑΣΥ ως εταιρία λειτουργίας των τριών γραμμών μετρό και του τραμ, την ΟΣΥ ως εταιρία λειτουργίας των λεωφορείων και των τρόλλεϋ, ενώ συνεργάζεται με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το τμήμα που χρησιμοποιεί το μετρό μαζί με τον προαστιακό, προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Τα ΜΜΜ είναι ένας συνήθης τρόπος μεταφοράς για τους Αθηναίους και τους επισκέπτες. Ορισμένες διαδρομές  μάλιστα είναι πολλοί όμορφες, ενώ αρκετοί τα επιλέγουν για τη μεταφορά τους για την εμπειρία, για την διευκόλυνση από την κίνηση και το parking. Καθημερινά όμως, παρατηρούνται προβλήματα στη λειτουργία τους: καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων, μη επαρκής εξυπηρέτηση περιοχών ή έλλειψη υποδομών, αραίωση δρομολογίων, καταργήσεις γραμμών, περικοπές και τέλος αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων.

Σε αυτό το blog, φιλοδοξούμε να καλύψουμε όλη την παραπάνω θεματολογία, η οποία συμπυκνώνεται στην δημιουργία-εξέλιξη των ΜΜΜ στην Αθήνα, τη λειτουργία τους, στις θετικές πλευρές, αλλά και στα προβλήματά τους. Επιζητούμε την επικοινωνία με όσο το δυνατό μεγαλύτερο κοινό, τόσο για την ανάδειξη ζητημάτων, όσο και την συζήτηση των αιτιών και των πιθανών λύσεων. Η επιλογή να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο blog έγκειται στο γεγονός της μεγάλης εξάρτησης των κατοίκων και των επισκεπτών της Αθήνας, στον ιδιαίτερο χαρακτήρα ή την εμπειρία των ΜΜΜ για τον οποίο πολύς κόσμος τα επιλέγει, καθώς και για το ρόλο τους στην ποιότητα ζωής της Αθήνας.

Η προσπάθεια για δημιουργία κοινότητας ενδιαφέροντος, έχει ήδη ξεκινήσει στο facebook και το  twitter, στις σελίδες των οποίων μπορείτε να ενημερώνεστε και για τρέχουσες εξελίξεις – νέα σχετικά με τη λειτουργία των ΜΜΜ. Μπορείτε να τις βρείτε εύκολα και στο  sidebar του blog μας!

  • Facebook –> Σύστημα Δημόσιων Μεταφορών στην Αθήνα
  • Twitter –> Athens_PTN
170C4D914AD6B59C9AD7A590682355FE

Το blog συζητά για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κανόνες του blog

Οι επισκέπτες παρακαλούνται να τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις απέναντι στο blog, καθώς και σε τρίτους χρήστες. Απαγορεύονται συνεπώς σχόλια υβριστικά, προσβλητικά, ρατσιστικά ή δυσφημιστικά. Επίσης, δεν επιτρέπεται η ανάρτηση ή όποια άλλη δραστηριότητα εμπορικού ή διαφημιστικού σκοπού. Τα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις, είναι προσωπικές απόψεις των συντακτών τους και δεν υιοθετούνται από το blog ή τους διαχειριστές του. Οι διαχειριστές της σελίδας, διατηρούν το αποκλειστικό και αναφαίρετο δικαίωμα και υποχρέωση, για την απρόσκοπτη λειτουργία του blog. Σε περίπτωση παράβασης, οι διαχειριστές μπορούν να διαγράψουν χωρίς προειδοποίηση τα σχόλια που παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες.

Περισσότερα για τους κανόνες στο σελίδα του blog –> «Κανόνες του blog¨ στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s